Dit jaar geen toneel bij Karels en Marialoops Volkstoneel in Meulebeke

Katelijne Vervaeke van de Karels. © foto Luc
Redactie KW

De Berengemeente telt drie amateurtoneelgezelschappen. Twee toneelverenigingen hebben het stuk dat normaal in het najaar 2020 op de bühne diende te komen uitgesteld tot volgend jaar. De KLJ neemt een beslissing eind augustus.

“Het is met pijn in het hart dat we samen met onze bestuursleden het besluit genomen hebben om dit jaar niet te spelen”, zegt voorzitter Katelijne Vervaeke van de Karel Van Manderghesellen. “De productie is verschoven naar het najaar van 2021 met de repetitiestart in de loop van mei volgend jaar. De eerste jongerenproductie vindt plaats op 16, 17 en 18 april 2021. We behouden het gekozen stuk ‘Almost, Maine’ van John Cariani met dezelfde regisseur, Francis Verhaeghe. De voorstellingen zijn nu voorzien op 6, 7, 10, 12 en 13 november 2021 in zaal ter Deeve.”

“In deze coronatijden willen we eerst en vooral de gezondheid van ons publiek en de spelers helemaal vooraan plaatsen. Rekening houdend met de social distancing kunnen we slechts een kwart van de zaalcapaciteit benutten voor het publiek. De repetitiemogelijkheden in zaal Ter Deeve zijn tot eind augustus onmogelijk en daarenboven willen we onze sponsors nu vooral niet lastigvallen. Al deze redenen hebben ons aangezet om dit jaar geen toneelstuk op de planken te brengen.”

Dolle komedie

Eenzelfde geluid horen we bij het toneelgezelschap het Marialoops Volkstoneel. Wim Van Meenen: “Dit najaar waren we van plan om de dolle komedie ‘Slipgevaar’ van de auteur Johan Deckers op de bühne te plaatsen. Rik Schrauwen zou hier de regie in handen genomen hebben. Omdat we in normale omstandigheden onze repetities houden in de school van Marialoop vanaf de maand mei en dit niet mogelijk was door de coronacrisis, hebben we dus beslist om dit jaar eens te passen. Na overleg brengen we nu het stuk op 6, 7, 12, 13 en 14 november 2021 in oc Vondel.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier