Curieus Oostende verdeelt hartverwarmende boodschappen onder de woonzorgcentra

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Curieus Oostende verdeelde vrijdag meer dan 200 postkaarten over de verschillende woonzorgcentra in de stad met hartverwarmende boodschappen voor de bewoners.

Eenzaamheid in tijden van corona is ondertussen een gekend fenomeen. De bewoners van de verschillende woonzorgcentra zijn dan ook het zwaarst getroffen. Hun bezoek beperkt zich tot hoogstens eens zwaaien uit het raam. “Net daarom wilden we iets extra doen”, vertelt Aaron Ooms van Curieus Oostende. “We verspreidden heel wat postkaarten in Oostende met de vraag om de kaarten aan ons terug te bezorgen met een hartverwarmende boodschap voor een willekeurige bewoner van een van de woonzorgcentra.”

Groot succes

Ooms werd daarvoor bijgestaan door Peter Desnerck en Keshia Van Gaeveren. “Meer dan 200 mensen schreven een hartverwarmende boodschap en bezorgden ons de kaart terug. Die kaarten hebben we nu bezorgd aan de woonzorgcentra om de bewoners een hart onder de riem te steken en om de eenzaamheid te verlichten”, vertelt Peter Desnerck. “Het is een succes dat we niet helemaal hadden verwacht, maar die opnieuw toont hoe solidair de Oostendenaar is. De kaartjes werden gevuld met boodschappen van hoop en warmte, maar ook liedjes, gedichten of een tekening”, besluit Keshia Van Gaeveren. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier