Chiro Nele op kamp naar Zolder: “Maar zonder Dikke Bertha”

© JM
Redactie KW

De teerling is geworpen bij de Ardooise Chiro Nele. Na veel wikken en wegen, is beslist dat de leden met veel enthousiasme op chirokamp gaan. Dit jaar trekken ze naar het Limburgse Zolder, “in coronastijl”.

Chelsey Van Ruymbeke licht toe: “Uiteraard passen wij ons aan en zullen we de overheidsvoorschriften strikt volgen. Zo hebben we beslist om de groep in te delen in de bekende bubbles van maximaal vijftig deelnemers. Met de leiding gaan we nog even ter plaatse kijken hoe dit optimaal kan georganiseerd worden ter plaatse.”

Half kamp

De meest ingrijpende verandering komt er voor de jongste groep. “Voor de jongsten onder ons zal het bivak dit jaar gehalveerd worden. In plaats van de klassieke tiendaagse wordt het een toffe vijfdaags bivakperiode”, zegt Chelsey.

Het bivak bereiden ze bij Chiro Nele een vol jaar voor. Door de coronaregelgeving moeten bijsturingen gebeuren. “Maar we zijn enthousiast en tevreden dat dit hoogtepunt in de werking kan doorgaan. De spelletjes worden aangepast. Geen dikke Bertha. En veiligheid boven alles. Maar dat zal de pret niet bederven”, besluit Chelsey. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier