Breduinia viert zijn wielerkampioenen

De bekroonde kampioenen van Breduinia samen op het podium. © MM
Redactie KW

Wielertoeristenclub W.D. Breduinia heeft zondag, na de allerlaatste rit van een om allerlei vooral foute redenen onvergetelijk seizoen, zijn kampioenen gevierd. “2020 werd het jaar waarin Breduinia koninklijk werd, maar tegelijk een bijzonder fietsarm jaar”, zei bestuurslid Luk Van Canneyt.

“We zullen 2020, het jaar waarin onze wielertoeristenclub vijftig jaar werd, niet licht vergeten, hoewel het op fietsgebied net wel een jaar was om snel te vergeten”, zette Luk Van Canneyt, bestuurslid van wielertoeristenclub W.D. Breduinia, zondag de kampioenenviering in. “De volledige planning van wat een feestjaar moest worden, werd overhoop gehaald en dat kleine, onzichtbare virusje zorgde uiteindelijk voor lange maanden zonder clubactiviteiten.”

Vertaald in cijfers kwam het erop neer dat alle Breduinia-leden samen zo’n 200.000 kilometer bij elkaar fietsten. “Maar dat was toch 100.000 kilometer minder dan vorig jaar”, moest Van Canneyt vaststellen.

Minder kilometers of niet, de kampioenen werden zondag in coronaveilige omstandigheden gevierd. Na de laatste seizoenrit werden ze door het bestuur meteen in de bloemetjes gezet.

Bij de heren werd Redgy Dieusaert voor de vierde keer kampioen. Een nieuw gezicht onttroonde bij de dames keizerin Ria Vandenberge. De dameskampioen is nu Lucrèse Samaey.

“Ria werd winnares van de midweekritten. Christel Quintyn reed de meeste kilometers in clubverband (3.748 km) en Jean-Paul Stoquart werd kampioen met de meeste kilometers in en buiten clubverband. De kranige zeventiger reed 10.472 km bij elkaar.” De trofee van beste neofiet, tenslotte, ging naar Jason Vanmassenhove, met 110 aanwezigheidspunten.

Bestuur 2.0

Ook uittredend voorzitter Luc Van de Velde werd in de bloemetjes gezet. “Luc stond vier seizoenen tot ieders voldoening aan het roer van deze mooie fietsvereniging. Samen met webmaster Peter Van Vlierberghe, die het bestuur ook vaarwel zegt, zette hij WD Breduinia op de kaart in ‘mountainbikeland’. De toekomst is echter verzekerd. Het bestuur werd recent uitgebreid. We hebben bovendien een verjonging en vervrouwelijking ingezet. Op dus naar een nieuw en hopelijk coronavrij seizoen 2021.” (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier