Bouw nieuwe jeugdlokalen op site Tempelhof gestart

Start werkzaamheden nieuwbouw jeugdlokalen Tempelhof. © DC
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op de site Tempelhof in Sint-Pieters worden nieuwe jeugdlokalen gebouwd. Vier jeugdverenigingen en de vakantiewerking Kwibus maken gebruik van de huidige verouderde lokalen. Er werd beslist om een gloednieuw gebouw te voorzien in een achtvorm met plaats voor iedereen. De kostprijs van deze werken is geraamd op 1,5 miljoen euro.

Meer dan 250 jongeren komen zowat wekelijks naar de jeugdlokalen van het Tempelhof. Daar vind je Chiro Sint Pieters op den Dijk, KSA Krilo, KSA Spiko en de Rode Valken. De huidige lokalen vertoonden bouwfysieke gebreken en waren te energieverslindend. Renoveren, zou teveel geld kosten en ook weinig oplossingen bieden. De lokalen werden ook al meerdere malen opengebroken voor diefstallen. De nieuwe lokalen zullen beter uitgerust zijn maar ook minder energieverslindend.

Elk aan hun eigen kant

“Met het gebouw in een achtvorm zullen meerdere jeugdbewegingen een perfecte werking kunnen hebben. Ze kunnen elk aan hun eigen kant rond het gebouw spelen. Elke jeugdbeweging heeft zijn eigen lokaal en samen kunnen ze beschikken over een polyvalente ruimte.”

“Per ruimte wordt de luchtkwaliteit gemeten en wordt de werking van de ventilatie in werking gesteld. Als iedereen het lokaal verlaten heeft, wordt het terug uitgeschakeld. Hun energieverbruik moeten ze elk apart bijhouden en ook betalen zodat ze leren om energiebewust om te gaan. “

Nieuwe gezinnen

“De komende tien jaar zijn er rond het Tempelhof nieuwe verkavelingen gepland die zullen zorgen voor extra jonge kinderen voor de jeugdbewegingen. Tegen de zomer van volgend jaar kunnen de jeugdbewegingen de lokalen in gebruik nemen” vertellen schepenen Minou Esquenet en Mathijs Goderis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier