Blankenbergse jachtclub pakt uit met jeugdwerking

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Yachtclub VVW Blankenberge start deze zomer met een eigen jeugdwerking voor kinderen van 7 tot 12 jaar. “Het ontbreekt onze watersport al jaren aan opleiding, terwijl alle mogelijkheden er zijn”, zegt voorzitter Peter Sabbe.

De jachtclub heeft zijn uitvalsbasis in het hart van de haven, aan de Cabo. “We kunnen daar gebruik maken van nieuwe douches en sanitair, er is een bergruimte aanwezig en we beschikken over al het nodige materiaal om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen op het water. Kortom alles is er voorhanden voor een eigen jeugdwerking“, zegt Peter Sabbe.

De VVW had volgens haar voorzitter al langer plannen in die richting, maar de coronazomer leek het uitgelezen moment om ermee te starten. “De kinderen hebben lang thuisgezeten, en we merken dat veel mensen voor de komende zomer op zoek zijn naar een ander soort beleving“, klinkt het.

Het ‘Sea & Cycling camp’ van de jachtclub combineert het watersportkamp met een ‘start to mountainbike’. De VVW trok daarvoor Clint Van Droogenbroeck van Clint Cycling aan. “Watersport en fietsen is de ideale combo“, zegt hij, “en het voordeel is dat je het laatste ook bij regenweer kan doen.”

Nieuwe schwung

Hij rekent op de populariteit van Aert en Van der Poel. “Dat zijn helden voor die kleine mannen en mountainbiken is een keer iets anders dan de klassieke teamsporten. Bovendien zullen kinderen die in de eerste plaats inschrijven voor het fietsen, misschien ontdekken dat watersport óók hun ding is”, aldus Clint.

Het ‘Sea & Cycling’-programma zal afgewisseld worden met workshops, spelletjes en ontdekkingstochten. De weekplanning hangt af van de weersvoorspellingen. “We willen de kids hier deze zomer een onvergetelijke tijd laten beleven. De jachthaven is een fantastische locatie: alleen al door de havengeul de zee opvaren, is een echte wauw-beleving”, besluit Peter. De kers op de taart is namelijk een zeiltocht met de Jacqueline-Denise. “Ik ben overtuigd dat dit onze club ook een nieuwe schwung zal geven.”

Het ‘Sea & Cycling camp’ gaat op 1 juli van start met een try-out, vanaf 20 juli starten dan de normale weekkampen van maandag tot vrijdag. Hiervoor betaal je 239 euro all-in, wel zonder overnachting. Voor de korte week van 1 tot en met 3 juli betaal je 139 euro.

Boeken kan vanaf nu via de website www.clintcycling.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier