Met respect voor de coronamaatregelen konden de leden van de Beverse Schuimkraag Proevers vorige week donderdag eindelijk nog eens samen genieten van hun biertje tijdens een gezamenlijke tasting in café Djings. "Aan de reacties en de talrijke aanwezigheid van de leden te zien er waren er maar vier afwezig was iedereen blij om nog eens samen te zijn", steekt voorzitter Marco Lombaert van wal. "Door het coronavirus hebben we de voorbije maanden twee tastings moeten annuleren, maar nu smaken de biertjes dubbel zo goed. We zijn alvast heel blij dat we kunnen verdergaan met onze ontdekkingsreis in de bierwereld."
...

Met respect voor de coronamaatregelen konden de leden van de Beverse Schuimkraag Proevers vorige week donderdag eindelijk nog eens samen genieten van hun biertje tijdens een gezamenlijke tasting in café Djings. "Aan de reacties en de talrijke aanwezigheid van de leden te zien er waren er maar vier afwezig was iedereen blij om nog eens samen te zijn", steekt voorzitter Marco Lombaert van wal. "Door het coronavirus hebben we de voorbije maanden twee tastings moeten annuleren, maar nu smaken de biertjes dubbel zo goed. We zijn alvast heel blij dat we kunnen verdergaan met onze ontdekkingsreis in de bierwereld."Tijdens die tastings - een achttal per jaar - krijgen de leden van BSP telkens een viertal biertjes voorgeschoteld. "Dit keer viel de keuze op iets bekendere bieren, al zijn de meeste toch nieuw op de markt: 't IJ van de Duvel, Averbode, Victoria een sterk blond bier dat de concurrentie moet aangaan met Omer en Duvel en Rodenbach Vibrant P'Ocean. Een voor een leuke ontdekkingen. En op iedere tasting bieden we iets anders aan. Op die manier kan iedereen de eigen smaak ontdekken. Het is dus niet om te oordelen over de smaak en kwaliteit, iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat lekker is of niet. Bovendien overladen we onze leden ook niet met allerhande technische zaken of de ingrediëntenlijsten van de biertjes die we proeven. Ze krijgen wel een infoblaadje, maar dat is alles. Het gaat over het samen ontdekken."De financiële gevolgen van corona vallen goed mee bij de BSP. "Onze leden betalen in het begin van het jaar hun lidgeld en betalen dan nog per tasting een kleine bijdrage. Het verlies qua inkomsten is dus miniem, want we hebben ook geen kosten moeten maken voor die tastings. Tijdens de lockdown hebben we de sfeer binnen de groep goed gehouden door via WhatsApp contact te houden. Daarin was alles bespreekbaar en mochten er grapjes gedeeld worden, zolang het maar biergerelateerd was. Ook lieten we onze leden een foto in de groep zetten van hun favoriete bier. (lacht) Enkele grapjassen kozen voor tafelbier Piedboeuf."Begin september organiseert BSP normaal gezien het jaarlijks bierfestival Beveren Hopt. "Voorlopig zitten we nog met heel wat vraagtekens", aldus Marco Lombaert. "Veel zal immers afhangen van hoe het coronavirus de komende maanden evolueert. Voor hetzelfde geld zitten we tegen september opnieuw in een soort lockdown. Een annulatie zou spijtig zijn, want dat is onze grootste bron van inkomsten. We zullen binnenkort de koppen eens samensteken om alle opties te bekijken. Normaal krijgen we zo'n 500 bezoekers per dag. Sowieso zullen we dus een aangepaste versie van ons festival moeten organiseren. Gelukkig hebben we voldoende ruimte op de parking naast café Djings om alles coronaproof te maken. Een ding is wel zeker: onze nieuwe wereldrecordpoging van de langste toost vindt dit jaar niet plaats. Klinken is immers nog altijd verboden..." Interesse om lid te worden of eens deel te nemen aan een tasting? Neem dan contact op via de Facebookpagina van De Beverse Schuimkraag Proevers.