Verdachten van naziconcerten niet langer aangehouden

Redactie KW

Er is man uit Gullegem aangehouden na een gerechtelijk onderzoek naar wie recent een aantal neonaziconcerten organiseerde. Het federaal parket en het gerecht van Veurne hebben naast de man uit Gullegem ook nog twee mensen uit Antwerpen en Bocholt opgepakt. Afgelopen zaterdag hield de extreemrechtse organisatie Blood & Honour nog een neonaziconcert in Diksmuide. Agenten in burger hebben toen inbreuken vastgesteld op de anti-racismewet.


Afgelopen weekend zijn honderden Blood & Honourleden samengekomen in een tent op een kampeerterrein aan de IJzer. Ze zijn op alle invalswegen opgewacht door een indrukwekkende politiemacht die de bezoekers controleerden. Agenten in burger slaagden erin om op het feest binnen te geraken en stelden inbreuken vast op de antiracismewet, zoals Hitlergroeten of racistische liederen.

Er volgden huiszoekingen in Gullegem, Antwerpen en het Limburgse Bocholt en de speurders pakten drie verdachten op. Het gerecht vermoedt dat zij ook een ander neonaziconcert organiseerden begin dit jaar in Bellegem bij Kortrijk. Toen slaagde een Duitse undercoverjournalist erin om beelden te maken van de bijeenkomst.

De drie verdachten moesten vanmiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Ze zijn vrijgelaten, maar de man uit Antwerpen blijft in de cel voor andere feiten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.