Verdachte uit Roeselare blijft in cel voor roofmoord gepleegd als minderjarige

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Gillian V. (18) verlengd. De inwoner van Roeselare wordt verdacht van de roofmoord op de 83-jarige Maurisette Poiré uit Ardooie.

Begin januari 2013 probeerde de toen 17-jarige Gillian V. in te breken in de woning van de vrouw uit Ardooie. Hij had naar eigen zeggen enkel de bedoeling om geld en haar auto te stelen. Het slachtoffer werd met 34 messteken om het leven gebracht. Ze werd ook verkracht door Gillian V. Daarna ging V. aan de haal met de Range Rover van het slachtoffer. Hij zou van plan geweest zijn om naar het buitenland te vluchten, maar kon twee dagen later al ingerekend worden.

Op 28 september is de verdachte 18 jaar geworden. De jeugdrechter in Kortrijk besliste om Gillian V. uit handen te geven. Dat betekent dat hij zo goed als zeker voor het hof van assisen zal moeten verschijnen. “Er is tegen die beslissing in beroep gegaan”, aldus Mieke Devynck. Meester Devynck trad op voor Serge Defrenne, die Olivia Delille opvolgde in het dossier. “Maandag is er in principe een arrest over de uithandengeving.”

Assisenproces in 2015?

Momenteel verblijft de verdachte in de jeugdgevangenis van Tongeren. Een eventueel assisenproces komt er waarschijnlijk pas in de loop van 2015. Maandag beslist de jeugdrechter in beroep of hij als volwassene berecht moet worden.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.