Verdachte opgepakt na ramkraak in tuincentrum in Beveren-Leie

Redactie KW

Het Kortrijkse onderzoeksrechter liet een man van Roemeense origine aangehouden als verdachte van de ramkraak bij de handel in tuinmateriaal Deblauwe in Beveren-Leie. De Roemeen en zijn kompanen gingen er vandoor met achttien kettingzagen voor een gezamenlijke waarde van 10.000 euro.

De ramkraak gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Zaakvoerder Yves Deblauwe hoorde dat een ruit van zijn zaak aan diggelen viel, ging kijken en stond plots oog in oog met de inbrekers.

Drie onbekenden waren bezig kettingzagen in te laden. Het trio wist perfect wat het wou. Het gaat om duur materiaal dat gemakkelijk is mee te nemen. De ramkraak speelde zich in hoogstens een halve minuut af.

Baseballknuppel

Zaakvoerder Deblauwe kon nog een van de dieven bijbenen en met een baseballknuppel slaan. Toch slaagde hij erin samen met zijn trawanten te ontkomen. Op camerabeelden is te zien hoe de ramkrakers tewerk gingen.

De dief kon nadien door zaakvoerder Deblauwe worden herkend. Hij kon later in de nacht worden opgepakt. De man is voorlopig de enige aangehoudene in deze zaak.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.