Veiling uniek zoldercafé voor goed doel

Redactie KW

In Ingelmunster vindt vanavond een bijzondere veiling plaats. De hele inboedel van een dame uit Heule die eind vorig jaar overleden is, gaat er onder de hamer ten voordele van 11.11.11. De dame had geen kinderen en liet de hulporganisatie in haar testament aanduiden als erfgenaam. Ook haar huis staat te koop ten voordele van 11.11.11.

Dat 11.11.11 deelt in een erfenis, gebeurt wel vaker. Maar dat iemand een hele inboedel schenkt aan het goede doel is heel uitzonderlijk. De bewoonster van een huis in Heule overleed eind vorig jaar en had geen kinderen. Dat ze in haar testament alles aan 11.11.11 achterliet, was ook voor de hulporganisatie een complete verrassing.

De dame woonde er haar hele leven, samen met haar twee ongehuwde broers. In al tijd die tijd hebben ze dan ook een heuse collectie spulletjes bijeengezameld. Zoals een privé volkscafeetje op zolder. Er worden meer dan 260 loten geveild.

Van het weekend al kwamen meer dan vijfhonderd geïnteresseerden een kijkje nemen. Vooral buurtbewoners, maar ook mensen uit Limburg en Wallonië. Maar hoeveel spullen effectief geveild zullen worden, en voor hoeveel, is maar de vraag.

De veiling is vanavond, morgen middag kunnen de kopers dan de spullen komen ophalen. Wat niet verkocht is, zal later nog eens geveild worden.

(jv/tn)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.