Veel interesse voor werfwandelingen station Oostende

Redactie KW

Dit weekend en volgende week donderdag zijn er werfwandelingen in het Station aan Zee. Inschrijven kan tot en met nu donderdag 14 juni.

De renovatie van de stationshal en de reiniging van de buitengevel zijn gestart. In het voorjaar van 2013 begint de bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de parkeertoren, het verhogen van de perrons en de bouw van de grote luifel boven alle perrons. Dat gebeurt stuk per stuk, samen met het verhogen van de perrons. Alle bijgebouwen zijn intussen gesloopt, zodat je achter het station nu één open vlakte ziet.

“Dit leek ons het geschikte moment om werfwandelingen te organiseren”, vertelt communicatiecoördinator Hugo Deruytter van het renovatieproject Station aan Zee.De werfwandelingen vinden plaats op zaterdag 16 juni om 10.30 uur, zondag 17 juni om 14 uur en donderdag 21 juni om 19 uur. “De interesse is erg groot. Er zijn al meer dan 150 deelnemers per sessie”, zegt Deruytter. “Om veiligheidsredenen moet je vooraf de namen van de deelnemers mailen naar info@oostende.be. Nu donderdag 14 juni worden de inschrijvingen afgesloten.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.