VBS De Tandem geeft cheque aan familie Leemans

Redactie KW

Vorig jaar trok de familie Leemans uit de Zeeweg al naar Congo om er een school in Siama (Kikwit) te helpen uitrusten. Door de actie Broederlijk Delen van de school De Tandem mochten de Leemansen een mooi bedrag ontvangen om die school nog verder te ondersteunen.

De kinderen Tom, Stijn en Anna Leemans lopen school in vrije basisschool De Tandem in Roksem-Westkerke. Hun mama Kristien Paridaens kwam er al eens vertellen over het engagement van haar gezin in het dorpje Samba in Kikwit. In 2010 trokken ze Congo om er mee te helpen met de uitbouw van een schooltje en het verbeteren van vooral de hygiënische omstandigheden in de eetzaal.

Dat is bij de kinderen en leraars van De Tandem niet in dovemansoren gevallen, want de school schenkt de opbrengst van de jongste actie Broederlijk Delen, 1.100 euro, integraal aan de familie Leemans. Mama Kristien, papa Jean en de kinderen Tom, Stijn en Anna vliegen in de zomer van 2012 opnieuw naar Congo om zich te vergewissen van de verbeterde omstandigheden en te kijken waar nog kan worden geholpen.

(LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.