Vastgoedprijzen Westkust sterk gestegen

Redactie KW

Heel wat jonge koppels dromen er van om hun eigen huis of appartement te kunnen kopen. Toch blijkt het voor heel wat jongeren niet evident om iets betaalbaar te vinden. De prijzen stegen de afgelopen jaren sterk. Vooral aan de kust zijn appartementen, onder druk van de tweedeverblijfsmarkt, bijna onbetaalbaar geworden voor jongeren.

De prijzen voor vastgoed gingen de laatste jaren bijna overal in de regio steil omhoog. Dat blijkt uit cijfers van Immotheker, een onafhankelijke vastgoedadviseur. „De trend van de vastgoedprijzen gaat de laatste jaren inderdaad in stijgende lijn”, bevestigt Alex Geens, bestuurder-directeur bij Immotheker.

De gemiddelde prijs voor een woning in Diksmuide bedroeg in 2005 zo’n 120.000 euro, in 2010 was dat al opgelopen tot maar liefst 171.000 euro. De duurste woningen zijn terug te vinden aan de kust. In Nieuwpoort en De Panne kost een woning gemiddeld 200.000 euro. Voor appartementen betaal je sowieso een aardige cent meer aan de kust, behalve in De Panne. In Nieuwpoort en Koksijde kost een gemiddeld appartement minstens 222.000 euro. Dan ben in Diksmuide toch heel wat goedkoper af met zo’n 171.000 euro.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 februari 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.