Vandalisme in Chiroheem

Redactie KW

Chiro Westrozebeke wordt al enkele maanden opgeschrikt door vandalisme aan het heem. Wie achter deze vandalenstreken zit weet men niet. De beweegreden achterhalen is nog veel moeilijker.

Michael Willaert (22), hoofdleider van de Chiro Westrozebeke, begint de vandalenstreken van onbekenden stilaan beu te raken. Al enkele maanden wordt de vereniging opgeschrikt door vandalen, die het vooral gemunt hebben op de vensters van het chiroheem. In de nacht van 17 op 18 augustus hebben ze reeds voor de vierde keer in zes maand tijd enkele ruiten van de lokalen ingegooid.

Niet de eerste keer!

Begin dit jaar werd voor de eerste keer een ruit ingegooid van het chiroheem. “Voorheen was dit ook wel al eens gebeurd, maar de daaropvolgende regelmaat hebben we nog nooit meegemaakt. Op dit moment hebben we nu al een vierde order lopen voor een nieuwe ruit, in een periode van zes maand.”

Een bak bier

“Naar een mogelijke beweegreden is het gissen”, legt Michael uit. “Een doel hebben de vandalen niet, want het enige waardevolle dat ze ooit stalen, was een bak bier. Vandaar dat we ook eerder denken dat de vandalenstreken het werk zijn van een groep gefrustreerde jongeren.” De constante vernieling leidt tot moedeloosheid bij Michael en zijn medeleiders. Inmiddels zijn er ook nachtpatrouille’s van de politie, maar blijkbaar laten de daders zich niet zomaar afschrikken.(SC)

Dit artikel verscheen in Krant van West-Vlaanderen (Editie Weekbode Roeselare) van 22 augustus 2008

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.