Van Quickenborne is een Young Global Leader

Redactie KW

Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne en Trends-hoofdredacteur Nathalie van Ypersele zijn door het World Economic Forum geselecteerd als ‘Young Global Leaders’.

Het Forum van Young Global Leaders werd eind 2004 opgericht als netwerk van leidende figuren in de economie, technologie en communicatie en internationale samenwerking.

Tussen Federer en de oprichters van Twitter en YouTube

Het WEF selecteerde dit jaar vooral bedrijfsleiders, zoals de oprichters van Twitter en YouTube. Maar ook sporters als tennisser Roger Federer en mensen uit de cultuursector, zoals de Zwitserse schrijver-filosoof Alain de Botton, behoren tot de nieuwe lichting Young Global Leaders. En dus ook Vincent Van Quickenborne.

World Economic Forum

De selectie van Van Quickenborne ligt in het verlengde van zijn participatie aan de activiteiten van het World Economic Forum, maar ook van zijn inzet voor de buitenlandse promotie van België en de Belgische bedrijven. “Ik zal mijn selectie aangrijpen om op de internationale bijeenkomsten georganiseerd door het WEF en de Young Global Leaders ons land nog meer in beeld te brengen als internationaal investeringsland en de Belgische bedrijven nog prominenter op de agenda te plaatsen”, reageert de minister.

(Belga voor kw.be)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.