Van horen zien zeggen is wijkproject van Theater Antigone

'Van horen zien zeggen' is een wijkproject van Theater Antigone.
Redactie KW

VAN HOREN ZIEN ZEGGEN is het nieuwe wijkproject van het Kortrijkse Theater Antigone. Buurtbewoners met weinig podiumervaring werkten samen met professionele acteurs aan deze merkwaardige voorstelling zonder woorden. De voorstelling is een selectie van improvisaties die tijdens de voorbereiding van het stuk bij de amateur naar boven kwamen. En dat leverde een absurd en grappig stuk op.

De titel van het stuk is zo’n typisch West-Vlaamse uitdrukking waarbij de verteller weergeeft dat hij niet zeker is van zijn verhaal. Ook in dit wijkproject is de verbeelding aan de macht. “Het is dus ontstaan op de vloer met karton. Als je karton op je hoofd zet kan je een kok zijn, een politieagent of een dier en zo zijn de scènes ontstaan”, zegt regisseur Tom Dupont.

De voorstelling bestaat uit een 20 tal kleine verhalen die door elkaar lopen. De regisseurs spreken van een schilderij waarop heel wat te zien is, want het is één lange vertelling zonder woorden. De voorstelling drijft op het enthousiasme van de acteurs.

“Ik ga naar het activiteitencentrum De Bolster en daar stelden ze me voor om eens mee te doen”, zegt Delphine Merlevede. “Ik zag het niet zitten, maar nu is het mijn derde jaar. Ik speel de rol van blinde vrouw. Ik kom op als Napoleon die nog kan zien en dan word ik blind”

Er zijn 25 amateurspelers ingeschakeld voor dit Kortrijkse wijktheaterstuk. VAN HOREN ZIEN ZEGGEN gaat vrijdag in première.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier