Vakbonden ontvangen op hoofdkantoor Bekaert

Bij Bekaert zijn manifestanten woensdagmorgen van Zwevegem naar het hoofdkantoor in Kortrijk getrokken in een soms bitsige optocht.
Redactie KW

Bij Bekaert zijn manifestanten woensdagmorgen van Zwevegem naar het hoofdkantoor in Kortrijk getrokken in een soms bitsige optocht. Een delegatie van de vakbonden is daar ontvangen naar aanleiding van hun solidariteitsactie. “We hebben geluisterd naar hun noden en de komende tijd zullen opnieuw gesprekken plaatsvinden”, zegt woordvoerster Katelijn Bohez van Bekaert. Maandag staat alvast een Europese ondernemingsraad en overleg met de directie op de agenda, zegt Marc De Hert van het ACV namens het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Van de directie was er woensdag niemand aanwezig op het hoofdkantoor in Kortrijk. Er zijn wel afspraken gemaakt voor verder overleg. De Hert: “Er staat een Europese Ondernemingsraad op het programma voor maandag 22 december. Na afloop is een gesprek gepland tussen de directie en vakbondsdelegaties van de vestiging in Hemiksem die Bekaert wil sluiten en van de vestiging in Aalter waar problemen zijn met het plaatsen van machines. We kunnen dan in overleg gaan met de topdirectie die ook beslissingen kan nemen.”

De vraag van de vakbonden blijft het intrekken van de intentieverklaring tot sluiting van de Hemiksemse vestiging. “Men zou andere zaken kunnen uitwerken”, legt De Hert uit, “Zoals het verminderen van de productie in elke vestiging maar ze wel allemaal open houden.”

De vakbonden zijn tevreden dat het overleg op korte termijn kan plaatsvinden en in elk geval voor 5 januari, wanneer de directie vraagt de productie in Hemiksem opnieuw op te starten tot de sluiting. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.