‘Uttetote’ wordt nieuw jeugdhuis Wijtschate in kantine van voetbalploeg

Redactie KW

In de kantine van voormalige voetbalploeg Wijtschate komt een nieuw jeugdhuis.

De initiatiefnemers, de leiders van de Heuvellandse speelpleinwerking, met Aude Vanthuyne voorop hopen op 8 maart het jeugdhuis te openen. “We willen de jeugd uit Nieuwkerke, Kemmel en Wijtschate nu ook de kans geven om in eigen Heuvelland uit te gaan.”

In Heuvelland is er met de Westouterik in Westouter een tweede jeugdhuis vooral gericht op de andere dorpen van de gemeente

Nadat FC Wijtschate vorige competitie definitief de deuren van de kantine sloot stond die leeg. “Dit lokaal heeft voldoende potentieel om zonder zware kosten meteen gebruikt te worden als jeugdhuis,” zegt Aude Vanthuyne. De komende maanden zal de ploeg van leiders van de speelpleinwerking werk maken van een grondige opknapbeurt.

Naam

De naam van het jeugdhuis wordt Uttetote. “We wilden zeker een West-Vlaamse naam met een verwijzing naar het drinken van een pint,” legt Aude Vanthuyne uit die ook verantwoordelijk was is voor het logo. Uttetote opent op 8 maart en wordt wekelijks op vrijdagavond en zaterdagavond opengesteld voor de jeugd

Bevoegde schepen Wieland De Meyer is alvast zeer positief over de komst van het jeugdhuis. ” Het is een zeer geëngageerde bende, dus heb ik er hoop en vertrouwen in dat het lukt. Dit opent ook heel veel mogelijkheden om eens samen te werken met ‘n Westouterik voor grotere activiteiten.” Er werd alvast een overeenkomst afgesloten gelijklopend met de voetbalclubs.

(MD, foto MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten