Unizo debatteert over herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog

Redactie KW

In Poperinge hield Unizo Westhoek onlangs een debatavond naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Onder de noemer ‘2014 – 2018 een toeristische ‘boom’ met economische opportuniteiten’ werd uitgebreid van gedachten gewisseld.

In een eerste debat werd de directe impact van de herdenking op het toerisme als belangrijke regionale economische factor onder de loep genomen. Het tweede gesprek richtte zich vooral op het hefboomeffect dat de herdenking kan hebben en de belangrijke impuls die ze kan geven voor andere, economisch minder toeristische activiteiten in de Westhoek.

Unizo-voorzitter Erwin Van der Kelen: „Westtoer verwacht dat tussen 2014 en 2018 2 ,5 miljoen oorlogstoeristen de regio zullen bezoeken. De verjaardag biedt dus heel wat kansen voor alle ondernemers in de streek. De herdenking zal de ogen van de hele wereld op de Westhoek richten. In de eerste plaats zal de toeristische sector hiervan de vruchten plukken. Nu al neemt het oorlogstoerisme een derde van de omzet van de recreatieve sector voor zich. De verjaardag moet een hefboom worden voor de verdere economische ontwikkeling van de streek.” (AHP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 11 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier