Universiteit Gent en Hogeschool West-Vlaanderen sluiten samenwerkingsovereenkomst

Redactie KW

De Hogeschool Gent en de Hogeschool West-Vlaanderen gaan intensief samenwerken rond de integratie van de academische hogeschoolopleidingen binnen de universiteiten. Dat meldt de Universiteit Gent.

De overeenkomst werd vrijdagnamiddag ondertekend in de ambtswoning van de West-Vlaamse gouverneur, door UGent-rector Paul Van Cauwenberge en door Jan Durnez en Lode De Geyter, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van de Hogeschool West-Vlaanderen.

“In de overeenkomst benadrukken de instellingen onder meer het voornemen om de samenhang te bevorderen in de waaier van opleidingen binnen het hoger onderwijs in Oost- en West-Vlaanderen, expertise op onderwijskundig vlak uit te wisselen en een innovatieve en creatieve onderzoeksruimte uit te bouwen in de beide provincies”, klinkt het in een mededeling. Er zal ook intensiever worden samengewerkt op het vlak van maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening en valorisatie.

Bij de integratie van de academisch gerichte hogeschoolopleidingen binnen de universiteit zullen de opleidingen in de industriële wetenschappen een duidelijke en zichtbare positie krijgen. Een stuurgroep zal tot 30 september 2013 een bestuursmodel uitwerken.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.