Unieke tentoonstelling geopend in gerechtsgebouw

Redactie KW

In de centrale gang van het Brugse gerechtsgebouw is de tentoonstelling Room For Justice geopend. Het gaat om een initiatief van Advocaten Zonder Grenzen. De expositie toont foto’s met getuigenissen van de tragische dimensies van de mondiale economie zoals ondermeer aanslagen op het milieu. Daarnaast staan een reeks portretten van advocaten die de burgers daar bijstaan in hun strijd.

“Deze tentoonstelling laat de kracht van de mens in zijn strijd om recht en gerechtigheid zien”, vertelt Indra Van Ginsbergen van Advocaten Zonder Grenzen. “Room For Justice is ook een directe oproep naar de hoofdspelers van het recht, in het bijzonder de advocaten, om zich te engageren om gerechtigheid binnen het bereik van de mensen te brengen.”

Het is voor het eerst dat een tentoonstelling wordt georganiseerd in de publieke ruimte van het Brugse gerechtsgebouw. Het gaat om een overwogen beslissing van voorzitter Thierry Denys van de rechtbank van eerste aanleg. Hij wil dat het gerechtsgebouw een open huis is. “De tentoonstelling moet de burgers die hier geen zaken hebben lopen, uitnodigen om toch eens binnen te komen”, vertelt hij. “Daarnaast moet het de advocaten en magistraten aanzetten om ook eens aandacht te hebben voor de maatschappelijke taak die het gerecht vervuld.”

De tentoonstelling blijft nog tot 5 april staan in de centrale gang van het Brugse gerechtsgebouw. De toegang is gratis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.