Uitspraak OCMW-raden: Pablo Annys wellicht toch in OCMW-raad in Brugge

Redactie KW

De uitspraak van de raad voor verkiezingsbetwistingen zorgt alvast in Brugge voor een verrassende wending.

De verkiezing van het enige ocmw-raadslid voor Groen Karin Robert is nietig verklaard en daardoor komt wellicht SP.a-er Pablo Annys toch in de OCMW-raad. Bij de aanstelling van de OCMW-raad begin januari was er heel wat commotie toen Annys na een al dan niet bewuste fout van een partijgenoot naast z’n mandaat greep.”Karin heeft ontslag genomen als gemeenteraadslid om te kunnen zetelen als ocmw-raadslid,” zegt Charlotte Storme van Groen.” Zij kan niet terug. En het is ook desastreus naar de werking toe. “Wij zijn bij de OCMW-meerderheid met SP.a en CD&V om ons sociaal beleid te realiseren. Dat valt nu als een kaartenhuisje ineen. Dat is heel erg.”

Meerderheid blijft

“Naar meerderheid toe blijft het hetzelfde,” zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw. “We hadden een akkoord met Groen dat Karin Robert deel zou uitmaken van de meerderheid. Als zij vervangen wordt door iemand van SP.a blijven we met dezelfde getalsterkte.”

Voor Pablo Annys is de verrassende wending mogelijk een geschenk uit de hemel. Hij zou oorspronkelijk ook passen in het plan om op termijn voorzitter te worden van de raad van bestuur van het AZ St-Jan. Mogelijk gaat dat dan nu toch door.

Groen beraadt zich nog

“Het is een kwestie van de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen,” zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Waarmee we bedoelen dat we politiek-strategisch de overweging maken; jij doet dit werk, de andere dat. Het kan opnieuw bekeken worden. Als het zo is dat Pablo opnieuw aan bod komt.

Groen Brugge zal zich nu beraden over wat er nog kan. De partij heeft acht dagen tijd om naar de Raad van State te trekken om de uitspraak aan te vechten.

(KV/JV)

Uitspraak OCMW-raden: Pablo Annys wellicht toch in OCMW-raad in Brugge

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.