Tweesterrenrestaurant La Durée uit Izegem tikt zeldzame witte truffel op de kop

Redactie KW

Bijna een halve kilo weegt het exemplaar, ontdekt in Kroatië.

Chef-kok Angelo Rosseel behandelt zijn witte truffel met de grootste voorzichtigheid. 450 gram weegt hij, de grootste die in Kroatië is gevonden. 10 op 10 kreeg dit exemplaar op de veiling: voor geur en vorm.

De delicatesse is een puur natuurproduct. Niet zelf te kweken, moeilijk te vinden en seizoensgebonden. Met dus ook een hele specifieke smaak en geur. Angelo Rosseel : “De smaak en de geur van een truffel is heel moeilijk te omschrijven. Je hebt niets die in die richting gaat”.

Inkaderen

De truffel zal worden geraspt op een bijzonder kaasje op het menu. Vanavond of morgen al wordt die aangesneden. “Dat gebeurt met pijn in het hart maar je kan dit niet blijven bewaren, hé. Ik zou hem graag inkaderen maar dat gaat niet”, lacht hij. Witte truffels zijn heel duur. Voor dit exemplaar betaalt de topchef zeker z’n 1.700 euro.

(A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier