Twee gewonden bij frontale botsing

Redactie KW

In de Vaartstraat in Zillebeke zijn gisteren twee gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een vrouw van 22 uit Nieuwkerke en een man van 57 uit Heuvelland reden met hun auto op elkaar in.

Door de klap werd de vrouw uit haar auto geslingerd en kwam in de gracht terecht. Ze werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man zat met zware verwondingen aan bekken en rug klem in zijn wagen. De brandweer van Ieper, die net een oefening wou beginnen toen de oproep binnen kwam, was snel ter plaatse. De brandweerlui moesten de cabine van de bestelwagen opensnijden om de chauffeur verticaal uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Ook hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Beiden zijn buiten levensgevaar. Er kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Vermoedelijk is de dame door een verstrooidheid met haar rechterwiel in de graskant terechtgekomen, waarna ze het stuur heeft overgetrokken. Daardoor was de frontale botsing niet meer te vermijden. De Vaartstraat was urenlang voor alle verkeer gesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.