Tot één jaar cel voor failliete uitbaters Marquette in Marke en Cortina in Wevelgem

Redactie KW

Een Frans stel kreeg woensdag van de Kortrijkse strafrechter tot één jaar cel voor inbreuken tegen de faillissementswet.

Meesterkok Eric B. (53) en Sabine Q. (44) namen in 2009 het gewezen sterrenrestaurant Villa Marquette in Marke over. Het leek hen allemaal voor de wind te gaan toen ze wat later ook nog feestzaal Cortina in Wevelgem overnamen. Na een tijdje ging het pijlsnel bergaf en de schulden stapelden zich af. In september 2011 werd de vennootschap achter restaurant Cortina failliet verklaard, drie maanden later gebeurde hetzelfde met Villa Marquette. Het koppel verkocht voor 72.000 euro aan materialen van een leasingmaatschappij door. Volgens het parket is het niet duidelijk wat er met het geld gebeurde. Eric B. en Sabine Q. haalden ook nog 148.000 euro af van de bedrijfsrekening.

Marokko

De gewezen zaakvoerder werd woensdag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een jaar cel. Zijn vriendin kreeg acht maanden. Het koppel vluchtte het land uit. Inmiddels runnen ze in Marokko een nieuw restaurant.

Villa Marquette werd enkele decennia geleden opgericht door Jean-Pierre Malysse en Francine Decaestecker. Ze bouwden hun levenswerk op tot een echte topzaak, die bij iedereen erg populair was. Eind 2008 besloten de stichters hun zaak over te laten. Feestzaal Cortina werd inmiddels overgenomen door de restaurantketen Passim Groep. Voor Villa Marquette, dat in een groot domein ligt, werd nog geen nieuwe overnemer gevonden. Wellicht worden de gebouwen binnen enkele maanden openbaar verkocht.

(BS/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.