Tot anderhalf jaar cel voor diefstal flamingo’s

Redactie KW

Vijf personen die betrokken waren bij een spectaculaire roof van 39 flamingo’s bij een vogelliefhebber uit Roeselare zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld.

De opdrachtgever kreeg een jaar celstraf, waarvan de helft effectief, en een boete van 550 euro. De twee uitvoerders kregen effectieve celstraffen van één jaar tot achttien maanden. De twee helers kregen respectievelijk opschorting van straf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 550 euro. De vijf veroordeelden moeten ook een schadevergoeding van 64.000 euro betalen.

In de nacht van 4 op 5 juli 2006 drongen de dieven het domein met dierenpark langs de Verbrandhofstraat in Roeselare binnen. Ze bleken goed op de hoogte van de omgeving. Achter een loods knipten ze een twee meter hoge omheining stuk en baanden zich een weg naar de ‘Flamingo Farm’. De flamingo’s bonden ze aan de poten vast. Een aantal dieren overleefde de diefstal niet.

Opdrachtgever was vriend aan huis

De roof bleef lange tijd onopgelost maar de eigenaar beet zich in het dossier vast en vond geen rust tot hij het gerecht enkele cruciale tips kon geven. De opdrachtgever bleek één van de zaakvoerders te zijn van een dierenspeciaalzaak in Zottegem, bovendien een vriend aan huis.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.