Tot 18 jaar cel voor Hells Angels die raid uitvoerden in Aalbeke

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft vijf Hells Angels veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 maanden tot 18 jaar.

Die straf kregen zij voor hun betrokkenheid bij een raid op het clublokaal van de rivaliserende bende The Outlaws in Aalbeke in 2009. De Hells Angels openden toen vanuit een rijdende auto met twee wapens het vuur op de Outlaws. Twee Outlaws raakten levensgevaarlijk gewond. Een derde werd minder zwaar gewond, maar blijft wel invalide.

Strafvermindering

De leider werd in beroep veroordeeld tot 18 jaar in plaats van 20 jaar cel. Zijn kompaan zag zijn straf verminderd van 18 jaar naar 15 jaar. De strafvermindering komt er omdat het hof vindt dat er geen sprake is van bendevorming. Volgens het hof zijn de Hells Angels wel een vereniging, maar is ze niet opgericht met het oogmerk om criminele feiten te plegen. De chauffeur van de wagen kreeg tien jaar cel opgelegd; hij werd in eerste aanleg nog vrijgesproken.

Een vierde man kreeg eveneens tien jaar cel. Hij stapte destijds uit de Hells Angels en biechtte het verhaal van de raid op aan de politie. De vijfde en zesde beklaagde werden, net als in eerste aanleg, vrijgesproken omdat hun deelname aan de raid niet is bewezen. Eén van hen kreeg wel nog 18 maanden cel voor verboden wapenbezit. In eerste aanleg was dat nog 37 maanden.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.