Torhoutse kapster gearresteerd voor het goede doel

© Johan Sabbe
Redactie KW

Anja Bosmans, zaakvoerder van ‘t Kappershuis in de Zwanestraat in Torhout, werd maandag om 15.30 uur gearresteerd door een patrouille van de politiezone Kouter. Niet omdat ze iets mispeuterd had, maar voor het goede doel !

Dat goede doel is Meneer Konijn, de actie van Q-music die de vzw Kindergeluk steunt en zo probeert om kansarme Belgische kinderen een betere toekomst te geven.

Vrijwillig in de cel

Twee weken geleden lanceerde de politiezone Kouter een originele benefietactie die ze een unieke politie-ervaring noemde. Wie via de website Kapaza het hoogste bod uitbracht, zou op maandag 30 december door een politiepatrouille gearresteerd worden en naar de dispatching in de Maria van Bourgondiëlaan gebracht. Daar moest de gegadigde dan twee en een half uur in de cel brommen, weliswaar niet op water en brood, maar met de mogelijkheid om een gevangenisfilm naar keuze te bekijken. ‘s Avonds kreeg de gearresteerde bovendien in Hostellerie’t Gravenhof een etentje voor twee personen aangeboden.

Kapster Anja Bosmans (29), die er al van kinds af van droomt om eens (kort) in de cel te zitten en die vooral het goede doel wou steunen, bood het hoogste bedrag, met name 850 euro. En dus werd ze maandagnamiddag zonder tegenpruttelen gearresteerd. Anja heeft ‘t Kappershuis uitgebouwd tot een bloeiende zaak met een breed cliënteel. Sinds een aantal maanden is er ook een tweede vestiging in Ieper.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout, van vrijdag 3 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier