Het domein 's Gravenwinkel is eigendom van de familie d'Aussy. Die stelt het historische gebouw met de schitterende tuin in de Fraeysstraat ter beschikking van Santeboetiek. De site is sinds 25 februari 2011 een beschermd monument.

Het cateringbedrijf Prêt-à-manger uit Pittem zal komende zomer in dat unieke kader een visbistro en lounge runnen. Die zijn vanaf woensdag 27 juni tot en met eind augustus dagelijks open van 11 tot 23 uur, behalve op maandag. Prêt-à-manger werd in 2006 opgestart door Claude Deruyck en Karin De Craemer en is uitgegroeid tot een gerespecteerde cateraar.

The Message Ginbar en Tamara's Ballonnen- en Geschenkshop

In het Kasteel Ravenhof aan de Ravenhofstraat, waar zich het Museum Torhouts Aardewerk bevindt, kan er van vier pop-upinitiatieven genoten worden. Een oude bekende is Heinz Van Roye, de Brugse fotograaf die ook gin- en whiskykenner is. Hij brengt net als vorige zomer The Message Ginbar naar Torhout. Hij serveert er onder meer zijn eigen huisgin The Message. De bar - in het kasteel en op het terras met zicht op het Ravenhofpark - is dagelijks van 14 tot 23 uur open, behalve op maandag.

Tamara D'haene uit Wijnendale start vanaf 7 juli in de gobelinzaal van het kasteel de pop-upzaak Tamara's Ballonnen- en Geschenkenshop. Die is elke dag open van 13.30 tot 20 uur, behalve op maandag.

Tweemaal connectie met Museum Torhouts Aardewerk

De twee andere pop-ups hebben een link met het aardewerkmuseum. Vooreerst is er Kathy Bruyneel, een kunstenares met liefde voor aardewerk. Zij creëert in het kasteel een eigen pottenbakkerijtje en laat onder andere tijdens verjaardags- en vrijgezellenfeesten jong en oud met de handen in de klei vertoeven. Dat gebeurt enkel na afspraak.

Tot slot is er vanaf 4 juli de zomertentoonstelling van de designers Nestor & Rotsen. Zij maken functionele, kunstzinnige objecten met keramiek: vooral meubelen. Ze zullen hun eigentijdse collectie confronteren met het aloude aardewerk uit het museum. Ervan genieten, kan van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 17.30 uur.

Het domein 's Gravenwinkel is eigendom van de familie d'Aussy. Die stelt het historische gebouw met de schitterende tuin in de Fraeysstraat ter beschikking van Santeboetiek. De site is sinds 25 februari 2011 een beschermd monument.Het cateringbedrijf Prêt-à-manger uit Pittem zal komende zomer in dat unieke kader een visbistro en lounge runnen. Die zijn vanaf woensdag 27 juni tot en met eind augustus dagelijks open van 11 tot 23 uur, behalve op maandag. Prêt-à-manger werd in 2006 opgestart door Claude Deruyck en Karin De Craemer en is uitgegroeid tot een gerespecteerde cateraar.In het Kasteel Ravenhof aan de Ravenhofstraat, waar zich het Museum Torhouts Aardewerk bevindt, kan er van vier pop-upinitiatieven genoten worden. Een oude bekende is Heinz Van Roye, de Brugse fotograaf die ook gin- en whiskykenner is. Hij brengt net als vorige zomer The Message Ginbar naar Torhout. Hij serveert er onder meer zijn eigen huisgin The Message. De bar - in het kasteel en op het terras met zicht op het Ravenhofpark - is dagelijks van 14 tot 23 uur open, behalve op maandag.Tamara D'haene uit Wijnendale start vanaf 7 juli in de gobelinzaal van het kasteel de pop-upzaak Tamara's Ballonnen- en Geschenkenshop. Die is elke dag open van 13.30 tot 20 uur, behalve op maandag.De twee andere pop-ups hebben een link met het aardewerkmuseum. Vooreerst is er Kathy Bruyneel, een kunstenares met liefde voor aardewerk. Zij creëert in het kasteel een eigen pottenbakkerijtje en laat onder andere tijdens verjaardags- en vrijgezellenfeesten jong en oud met de handen in de klei vertoeven. Dat gebeurt enkel na afspraak.Tot slot is er vanaf 4 juli de zomertentoonstelling van de designers Nestor & Rotsen. Zij maken functionele, kunstzinnige objecten met keramiek: vooral meubelen. Ze zullen hun eigentijdse collectie confronteren met het aloude aardewerk uit het museum. Ervan genieten, kan van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 17.30 uur.