Torhouts dancefestival Land of Love ondertekent Quality Nights Charter

Delegaties van de organiserende vzw Festivents en de vzw VAD samen met burgemeester Kristof Audenaert. © Foto JS
Johan Sabbe

De organisatoren van het nieuwe dancefestival Land of Love, dat op zaterdag 26 augustus in Torhout plaatsheeft, hebben het Quality Nights Charter ondertekend. Daarmee beloven ze voluit te zullen inzetten op veiligheid en gezondheid.

Land of Love is aan zijn starteditie toe. Het muziekfestijn met liefst 47 dj-sets kent zijn beloop van 14 tot 2 uur op een weide op het hoek van de Hille- en de Heidestraat op ‘t Hoge, vlakbij de plaats waar ooit Rock Torhout hoogdagen kende.

Al 80% van de toegangskaarten de deur uit

De ondertekening van het Quality Nights Charter houdt in dat er tijdens het festival onder andere gratis oordopjes uitgedeeld zullen worden en dat de strijd wordt aangebonden met drugs en overdreven alcoholgebruik. De organiserende vzw Festivents werkt in dat verband nauw samen met het stadsbestuur en de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD). Ook is er ondersteuning vanwege Horeca Vlaanderen, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), De Tuut van Tegenwoordig en Condomobiel.

Al ongeveer 80% van de toegangskaarten is de deur uit en het bordje met uitverkocht ligt onderhand klaar. “We zijn natuurlijk blij met die overweldigende belangstelling”, glundert Frederick Muys van Land of Love. “Maar we willen in elk geval ook een veilig en gezond festival. Door het ondertekenen van het Quality Nights Charter engageren we ons daarvoor.”

Oordopjes, condooms en gratis drinkwater

Land of Love maakt zich sterk om aan de zes basisvereisten van het charter te zullen voldoen: getraind personeel inzetten, informatie inzake gezondheid verstrekken (over gehoorschade, seksualiteit, veilig verkeer, alcohol en drugs), condooms ter beschikking stellen, gratis drinkwater voorzien, het geluidsniveau beperken in combinatie met gratis oordopjes uitdelen en initiatieven nemen voor veilig vervoer (met het inzetten van shuttlebussen). “We voegen daar nog vijf extra services aan toe”, vervolgt Frederick. “We voorzien een EHBO-ruimte, lockers, een chill-ruimte, beschutting en gezonde voeding. Er zullen in het kader van de veiligheid ook zeven bewakingscamera’s op het terrein hangen. De hulpdiensten kunnen op die manier alles nauwgezet in de gaten houden.”

Land of Love denkt tevens aan de buurtbewoners. Die zullen vooraf op de weide rondgeleid worden en krijgen, samen met iedereen uit het Houtland die daar zin in heeft, een gratis familiedag aangeboden op zondag 27 augustus, daags na het festival. Met kinderdisco, grime, springkastelen, hapjes en drankjes en muziek door de lokale bands Ten Square Feet, Stoned Pony en Ruuskabuus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.