Torhoutenaar Niels Vanhoutte pakt als Linsi Layla uit met avondvullende travestieshow

Redactie KW

Niels Vanhoutte (22) kruipt op zaterdag 26 oktober in de huid van Linsi Layla om vanaf 21 uur zaal Zuudhove in de Ichtegemstraat in Koekelare in te pakken.

Niels heeft eerst handel gestudeerd aan het Houtlandinstituut en vervolgens kantoor aan het Sint-Vincentiusinstituut. Nu volgt hij avondschool haartooi aan Syntra West in Brugge en werkt in het kapsalon Zanowski in de Oostendestraat, waar hij flink wat ervaring opdoet.

Via Glenn Verschoore uit Zedelgem, alias Miss Zarina, is Niels in het wereldje terechtgekomen. Niels ging dikwijls de travestieshows in café Breskens langs de Rijselstraat bijwonen en leerde er Glenn kennen. “Op een gegeven moment heb ik me zelf als vrouw verkleed en ik voelde me daar onmiddellijk goed bij”, aldus Niels. “Zo ben ik met optredens begonnen: Lynsi Layla was geboren. Ik vind het prettig om andere mensen te amuseren en aan het lachen te brengen. Als showqueen moet ik gelukkig alleen maar playbacken, want ik zing zo vals als een kat. Dansen daarentegen ligt me wel: ik oefen er veel op. Mijn ouders en naaste vrienden steunen me voluit in mijn niet-alledaagse hobby. Voor alle duidelijkheid: ik verkleed me alleen als Lynsi Layla om op te treden. Je zult me dus niet in vrouwenkleren op straat zien lopen, ik heb daar absoluut geen behoefte aan. Buiten de shows ben ik gewoon Niels. De optredens hebben me sowieso als persoon deugd gedaan, want mijn zelfvertrouwen is er sterk door gegroeid.”

Wel moet Niels serieuze inspanningen leveren om als Lynsi Layla voor de dag te komen. “Om te kunnen optreden, zit ik minstens een uur voor de spiegel. Er komt nogal wat make-up bij kijken. Ik doe dat het liefst zelf, want dan is het volledig naar mijn zin.”

‘Lynsi Layla in Overdrive’ op zaterdag 26 oktober om 21 uur in zaal Zuudhove in Koekelare. De toegangskaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Info en tickets: tel. 0477 29 30 57 (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.