Het is dus een zondag op 'hoog' niveau geworden op en om de Markt. De vele toeschouwers vergaapten zich aan de durf en het talent van de koorddanser, die al meer dan twintig jaar in het vak zit. Nochtans maakten de weersomstandigheden het de artiest niet gemakkelijk: er stond bij momenten een vrij strakke wind. Maar hij hield zich probleemloos staande, uiteraard beveiligd met een lus aan een tweede, parallelle kabel. Indrukwekkend!

Warmste Kerstmarkt steunt het goede doel

Er viel zondag nog veel meer te beleven in de stadskern. Voor de Warmste Kerstmarkt, georganiseerd door de derdewereldraad Trosso, stonden er 22 standen opgesteld van verenigingen en organisaties die zich inzetten voor een goed doel. Ze serveerden iets lekkers of verkochten leuke spulletjes. Kinderen die een ingekleurde kerstengel in de Trosso-boom hingen, kregen een fairtrade cadeautje. Ook delegaties van de plaatselijke politieke partijen waren present. Zij organiseerden een Grote Wafelenbak en schonken de opbrengst voor de strijd tegen de armoede.

Dansschool Inner Motion klom voor een optreden op het podium nabij het oud-stadhuis en dat deed ook de lokale band Planeet 9, die Nederlandstalige rock bracht. In de Sint-Pieterskerk had een kerstnamiddag plaats met onder meer een optreden door het koor Smile, bestaande uit mensen met een beperking.

Huis van de Kerstman in Kasteel Ravenhof

Het hele weekend gooiden de winkeliers hun deuren open. Er vielen koopjes te doen. Voorts pakten tearoom 't Pomphuys en café De Bruine Kroeg voor het tweede jaar op rij in en om de Hoedemakersstraat uit met een gezellig tweedaags kerstevenement met kraampjes, lekkers, kunst, oude ambachten en op zondagavond een vuurspektakel. Op zaterdag - met slecht weer - liep het geen storm, maar op zondag kwam er veel volk op de happening af. Het Kasteel Ravenhof was ingericht als Huis van de Kerstman.

Torhout kan terugblikken op een geslaagd weekend. Weliswaar met geen al te best weer, maar zeker op zondag vanaf de latere namiddag met een grote opkomst.

Het is dus een zondag op 'hoog' niveau geworden op en om de Markt. De vele toeschouwers vergaapten zich aan de durf en het talent van de koorddanser, die al meer dan twintig jaar in het vak zit. Nochtans maakten de weersomstandigheden het de artiest niet gemakkelijk: er stond bij momenten een vrij strakke wind. Maar hij hield zich probleemloos staande, uiteraard beveiligd met een lus aan een tweede, parallelle kabel. Indrukwekkend!Er viel zondag nog veel meer te beleven in de stadskern. Voor de Warmste Kerstmarkt, georganiseerd door de derdewereldraad Trosso, stonden er 22 standen opgesteld van verenigingen en organisaties die zich inzetten voor een goed doel. Ze serveerden iets lekkers of verkochten leuke spulletjes. Kinderen die een ingekleurde kerstengel in de Trosso-boom hingen, kregen een fairtrade cadeautje. Ook delegaties van de plaatselijke politieke partijen waren present. Zij organiseerden een Grote Wafelenbak en schonken de opbrengst voor de strijd tegen de armoede.Dansschool Inner Motion klom voor een optreden op het podium nabij het oud-stadhuis en dat deed ook de lokale band Planeet 9, die Nederlandstalige rock bracht. In de Sint-Pieterskerk had een kerstnamiddag plaats met onder meer een optreden door het koor Smile, bestaande uit mensen met een beperking.Het hele weekend gooiden de winkeliers hun deuren open. Er vielen koopjes te doen. Voorts pakten tearoom 't Pomphuys en café De Bruine Kroeg voor het tweede jaar op rij in en om de Hoedemakersstraat uit met een gezellig tweedaags kerstevenement met kraampjes, lekkers, kunst, oude ambachten en op zondagavond een vuurspektakel. Op zaterdag - met slecht weer - liep het geen storm, maar op zondag kwam er veel volk op de happening af. Het Kasteel Ravenhof was ingericht als Huis van de Kerstman.Torhout kan terugblikken op een geslaagd weekend. Weliswaar met geen al te best weer, maar zeker op zondag vanaf de latere namiddag met een grote opkomst.