Tommelein op gemeenteraad Oostende: “Ik wil concrete oplossing voor Hotel du Louvre”

Redactie KW

Schepen van Monumentenzorg Bart Tommelein heeft binnenkort nog een overleg met de eigenaar van het Hotel du Louvre. “Ik wil een concrete oplossing”, antwoordde hij op een vraag van Sofie Cloet (Groen) in de Oostendse gemeenteraad.

Het Hotel du Louvre is een waardevol pand uit de jaren ’20 in de Karel Janssenslaan, dat destijds door het stadsbestuur werd gekocht om er een buurthuis onder te brengen. De stad verkocht het later aan Desimpel Construct, maar een afbraakvergunning werd in 2007 geschorst door de Raad van State. Sindsdien staat het pand leeg en lijkt het dossier in een impasse te zitten. Het motiveerde Sofie Cloet tot een interpellatie over de stand van zaken. Als alternatieven voor het gebouw stelde ze kunstenaarsateliers of vakantieplaatsen voor jeugdgroepen voor.

“In januari heb ik al rond de tafel gezeten met de eigenaars en in juli volgt een tweede overleg”, aldus Tommelein. “Het gebouw moet intussen wint- en regenvrij blijven en mag niet doelbewust verkommeren. Omwille van de specificiteit van dit dossier en de procedure voor de Raad van State werd het pand vrijgesteld van leegstandtaks, maar dat kan niet eeuwig blijven duren. Ik wil in deze bestuursperiode een concrete oplossing. De vrijstelling van leegstandtaks zal een einde nemen als de eigenaar niet met een oplossing komt.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier