Tom Vandenkendelaere uit Roeselare maakt goede kans op voorzitterschap Jong CD&V

Redactie KW

De kans is groot dat Tom Vandenkendelaere uit Roeselare de nieuwe voorzitter wordt van Jong CD&V. Hij is één van de twee kandidaten om twee jaar lang de jongerenafdeling van de Christendemocraten te leiden. Jong CD&V moet vervroegd op zoek naar een nieuwe voorzitter, nu Pieter Marechal woordvoerder is bij Club Brugge.

Tom Vandenkendelaere spreekt voor eigen volk: het partijbestuur van CD&V in Roeselare. En het zijn drukke tijden voor de jonge politicus. Naast een job bij buitenlandse zaken en een doctoraatsstudie trekt hij Vlaanderen rond om zich voor te stellen als kandidaat-voorzitter voor Jong CD&V met ambitie. Zo wil hij jongeren weer warm maken voor politiek. Het aantal leden bij Jong CD&V is de voorbije jaren sterk gedaald.

Sam Voeten

Voorzitter van jong CD&V ben je voor twee jaar. En het beloven twee boeiende jaren te worden, met de voorbereidingen op de verkiezingen van 2014. Vandenkendelaere is er naar eigen zeggen klaar voor, maar dan moet hij meer stemmen halen dan tegenkandidaat Sam Voeten uit Antwerpen. De leden kunnen stemmen tot 1 december, een week later kennen we de naam van de nieuwe jongerenvoorzitter.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Tom Vandenkendelaere uit Roeselare maakt goede kans op voorzitterschap Jong CD&V

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.