Toevallige passanten overmeesteren losgeslagen dieven in de Dorpsstraat

Redactie KW

Twee jonge mannen hebben dinsdagnamiddag rond 17.30 uur een overval gepleegd bij dokter Beernaert in de Noordomstraat. De dieven werden minuten later gegrepen in hun vlucht door twee toevallige voorbijgangers in de Dorpsstraat.

“Ik heb hen achternagelopen over het Kutsersplein naar de Dorpsstraat. Daar was veel volk en ik heb om hulp geroepen”, vertelt dokter Beernaert.

Daar hebben twee voorbijgangers snel ingegrepen: Andy Vermaut uit de Zuidstraat en kapster M.D. die liever anoniem wil blijven in deze zaak. Zij twijfelden geen ogenblik om achter de daders te snellen en ze konden hen overmeesteren. “Dat was een ongelooflijk zicht”, vertelt M.D die hulp kreeg van haar 15-jarige dochter. “Die twee liepen in de Dorpsstraat en het geld waaide in het rond. Ik dacht eerst dat het foldertjes waren.”

Ook Andy Vermaut kon één van de dieven vastpakken. “Ze waren zelf zwaar onder de indruk van de feiten. We hebben hen tegen een winkel geduwd zodat zij geen uitweg hadden. Ik heb de politie meteen opgebeld, maar het duurde twintig minuten voor ze aanwezig waren. De 101-centrale was niet bereikbaar.”

De dieven zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze zijn beiden twintigers en afkomstig van de kust. (Paul Cobbaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 11 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier