Toestand slachtoffer vechtpartij Alfred Verweeplein nog steeds kritiek, 3 personen opgepakt

Redactie KW

Drie mannen die maandagavond kort na 22 uur betrokken waren bij een vechtpartij op het Alfred Verweeplein in Knokke worden voor de onderzoeksrechter in Brugge geleid. Dat heeft korpschef Dirk Van Nuffel bekend gemaakt. Eén van hen sloeg een 37-jarige man met één slag buiten bewustzijn. De man viel met het hoofd op de grond en liep daarbij een ernstig hersenletsel op. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

Het slachtoffer had kort voor de fatale vechtpartij aan het station van Knokke al een aanvaring met één van de mannen die hij later op het Verweeplein opnieuw ontmoette. Het slachtoffer belde zelfs de 101-centrale om dit te melden. Hij kreeg de raad om aangifte te doen bij de lokale politie van Damme/Knokke-Heist. Het politiebureau bevindt zich op wandelafstand van het station.

Het slachtoffer is niet direct naar de politie vertrokken maar passeerde eerst langs de uitgaansbuurt. Daar kwam hij de 33-jarige Knokke-Heistenaar terug tegen, die in het gezelschap verkeerde van een 43-jarige Bruggeling. De Bruggeling verkocht hem de harde klap. Het slachtoffer bleef daarop vier minuten bewusteloos liggen.

De politie pakte ook een 22-jarige op. Hij wordt beticht van schuldig verzuim. Zowel de 22-jarige, 33-jarige als 43-jarige zijn gekend voor drugs en geweldfeiten. Ze worden dinsdag omstreeks 15.30 uur voor de onderzoeksrechter in Brugge geleid. Die moet oordelen over hun verdere aanhouding. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.