“Toerisme aan kust niet in vrije val” (Westtoer)

Redactie KW

De toerismecijfers voor onze kust zijn niét in vrije val, zegt Westtoer. CD&V-volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie beweert nochtans van wel.

Hij baseert zich daarvoor op cijfers van toerismeminister Geert Bourgeois, zegt hij. De gedeputeerde voor toerisme Franky De Block noemt die cijfers onvolledig. Hij moet zich beter informeren voor hij onzin rondstrooit, klinkt het.

“Toerisme daalt aan kust” (Jan Verfaillie)

Eerst de cijfers die CD&V-politicus Jan Verfaillie uit Veurne donderdag kreeg van minister Geert Bourgeois. Daaruit blijkt dat het aantal overnachtingen van toeristen aan onze kust drastisch gedaald is. In 2000 waren dat er nog 13 miljoen, vorig jaar nog maar 9 miljoen. Een terugval van meer dan 30 procent.

“Onzin” (Westtoer)

Onzin, zegt het autonoom provinciebedrijf Westtoer, dat het kusttoerisme al jaren in kaart brengt. Ze noemen de cijfers waarmee de oude burgemeester van Veurne zwaait onvolledig.

Volgens de studiedienst van Westtoer hebben vorig jaar dan ook niet 9 maar 31 miljoen toeristen aan onze kust overnacht. De opmaak van een nieuw masterplan om het kusttoerisme aan te zwengelen, zoals Verfaillie voorstelt, noemt de provincie niet meteen aan de orde.

Meer vanavond in het Focus-nieuws, vanaf 18u

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.