Toekomst nachtopvang nog onduidelijk

Toekomst van nachtopvang in Oostende onzeker. Ook in Kortrijk was er vorig jaar nachtopvang
Redactie KW

In Oostende is er onenigheid over de nachtopvang voor deze winter. Het is nog niet duidelijk of er opvang komt. Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk en de sociale stuurgroep die vorig jaar Nachtopvang Imagine organiseerden raken het maar niet eens. Intussen worden de nachten kouder en nadert de winter.

Half maart, na drie maanden, sloot IMAGINE in de oude Vercaemerschool in Oostende de deuren. Iedereen was er toen van overtuigd dat zo’n nachtopvang voor een aantal mensen een oplossing is om de koudste maanden door te komen. Het CAW Middenkust mikt deze winter op 4 maanden nachtopvang maar komt zo’n 6.000 euro tekort. Daarvoor wordt op de lokale overheid gerekend.

“Stel dat het stadsbestuur niet over de brug komt,” vraagt Tine Wyns van CAW zich af. “Dan zitten we met enen probleem want dan zal het OVMW dit niet organiseren. Dan komt er helemaal geen opvang. Dan ligt de bal in het kamp van het Sociaal Huis Oostende want het is eigenlijk hun wettelijke opdracht om een winteropvang te voorzien.”

De provincie steunt de nachtopvang deze winter met 27.500 euro en het Sociaal Huis Oostende is solidair met 5.000 euro. Het stadsbestuur wil instaan voor de inrichting van de nachtopvang, het onderhoud en de catering. Maar houdt verder de vinger op de knip.

Vorige winter maakten zo’n 80 mensen gebruik van de nachtopvang in de oude Vercaemerschool.

Toekomst nachtopvang nog onduidelijk.

Meer hierover in het Focusnieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier