Toch 2 karren op 100 dagen Ieper

Redactie KW

Tijdens de 100 dagenviering, op vrijdag 17 februari, zullen de leerlingen van het laatste jaar van het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) en het Koninklijk Atheneum (KA) toch met kar en tractor naar het ontbijt trekken in de Fenix. De scholen van het vrij onderwijs blijven bij hun standpunt dat de karren te gevaarlijk zijn.

“Woensdagmorgen was er opnieuw directievergadering en daar is overeengekomen om het concept te behouden, maar dan zonder de onveilige karren”, zegt Guido Soufflet, coördinerend directeur van het vrij onderwijs. “In de plaats komen er aanhangwagens met daarop een muziekinstallatie die de leerlingen mogen versieren.” Ondertussen zijn alle leerlingen op de hoogte maar volgens Guido Soufflet, tevens directeur van de Heilige Familie, is er niet veel protest. “Ik heb de indruk dat de leerlingen zich neerleggen bij de beslissing. Het belangrijkste was dat ze hun eigen muziek konden draaien, wat nog altijd het geval is.”

Directeur Peter Vanthuyne van het KTA hoopt dat er volgend jaar een alternatief kan worden gevonden. “Dit noem ik geen alternatief. Jammer genoeg zullen deze laatstejaars dus iets missen.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.