Tijdens hittegolf gratis zwemmen in jarig Torhouts zwembad

Op vrijdag 26 juli van 14 tot 17 uur biedt het stadsbestuur een gratis spelenbad aan. © JS
Johan Sabbe

Het stedelijke zwembad in Torhout bestaat 50 jaar en dat wordt een jaar lang met tal van festiviteiten gevierd. Daar komt nu een extraatje bij. Gezien de huidige hittegolf heeft het stadsbestuur beslist om het zwembad op donderdag 25 juli van 17 tot 20 uur en op vrijdag 26 juli van 14 tot 21 uur gratis open te stellen.

Iedereen die verkoeling zoekt en een frisse duik wil nemen, kan dus in het zwembad terecht zonder daarvoor te moeten betalen. Vanwege de veiligheid moet het aantal zwemmers in het bad evenwel onder de 100 blijven.

Van spelenbad tot baantjeszwemmen

Met temperaturen die op hun top met de 40 graden flirten, is de nood aan verfrissing groot. Wat is er dan aangenamer dan in het zwembad te vertoeven? En dus stelt de stad zijn zwemaccommodatie ter beschikking. Op donderdag en vrijdag, telkens van 17 tot 20 uur, is er gratis recreatief zwemmen voorzien. Op vrijdag van 14 tot 17 uur wordt er bovendien een spelenbad aangeboden – met tal van leuke opblaasconstructies – en van 20 tot 21 uur is er kans tot baantjeszwemmen.

Ook tijdens de rest van de zomervakantie verwelkomt het zwembad iedereen, weliswaar niet gratis, maar tegen heel voordelige tarieven. In het kader van de vijftigste verjaardag loopt nog tot eind augustus de grootouder-kleinkindactie. Elke oma of opa kan samen met haar of zijn kleinkind (tot 14 jaar) gratis komen zwemmen. Het zwembad bevindt zich zoals bekend nabij het stedelijke sportstadion Benny Vansteelant aan de Bruggestraat. Het is een 25 meterbad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.