Tiffany Boone uit Houthulst ontvlucht Miss Pancontinental

Redactie KW

Houthulst Door te schitteren in de finale van Miss Fashion mocht Tiffany Boone (20) vorige week naar de Filipijnen om er deel te nemen aan Miss Pancontinental. De trip verliep echter niet zoals Tiffany gehoopt had en twee dagen voor de finale zat ze al terug op het vliegtuig richting België.

Ook de Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse kandidate hielden de missverkiezing wegens ‘wantoestanden’ vervroegd voor bekeken.

Op vrijdag 20 november vertrok Tiffany richting Manilla om er tijdens de finale op 29 november de Benelux te vertegenwoordigen. Zaterdag kwam ze aan en al meteen liep het verkeerd. “Ik zou opgepikt worden door de organisatrice”, vertelt Tiffany. “Na twee uur kwam ze nog niet opdagen. Uiteindelijk bleek het probleem te zijn dat er in Manilla drie luchthavens zijn. Ik moest naar een andere luchthaven om er een binnenlandse vlucht van anderhalf uur te nemen die me naar een eiland zou brengen waar de andere kandidates zouden zijn.”

“Bagage gegijzeld”

“Ik moest van de organisatrice een taxi nemen naar een andere luchthaven, maar een vriendin van mijn mama die in Manilla woont zei dat je er als meisje alleen nooit een taxi mag nemen. Ik had ook geen geld bij me, omdat er beloofd was dat alles zou geregeld zijn”, vervolgt Tiffany. “Uiteindelijk kwam er toch iemand van de organisatie die me naar een soort bed & breakfast bracht in het centrum van Manilla, iets verder zaten we al in de sloppenwijken. Daar kon ik niet inchecken voor de organisatrice er was. Ik moest uren wachten zonder eten of drinken. Uiteindelijk kwam de organisatrice pas omstreeks middernacht aan. Dan pas kon ik naar mijn kamer. ‘s Anderendaags moesten we om 7 uur weer vertrekken naar een ander hotel. Maar dan wel met maar de helft van de bagage want de rest werd gegijzeld in die B&B omdat de rekening nog niet betaald was. Dat duurde weer 5 uur, zonder eten…”

“De Amerikaanse kandidate die daar ook was begon plots helemaal te flippen”, vervolgt Tiffany. “Op dat moment heb ik beslist dat het voor mij genoeg geweest was en ik heb mijn mama gebeld om te vragen of ik kon terugkeren. Mijn moeder heeft dan contact opgenomen met Liesbeth (Bruneel, red.) van Miss Fashion. Die was natuurlijk niet content maar had wel begrip voor mijn situatie. Zij heeft een terugvlucht geboekt.”

Liesbeth Bruneel, de Roeselaarse organisatrice van Miss Fashion die Tiffany naar Manilla stuurde, heeft echter een heel andere versie van het verhaal. “De reden waarom Tiffany vroeger naar huis gegaan is, was omdat ze al meteen heimwee had”, zegt Liesbeth. “Ok, in het begin waren er enkele misverstanden, maar wat Tiffany vertelt is overdreven. De andere Belgische kandidate heeft geen problemen gehad. Het feit dat Tiffany nauwelijks Engels spreekt heeft ook niet geholpen. Ondertussen had ik wel een ongeruste moeder aan de lijn. Om haar gerust te stellen heb ik dan toch beslist om Tiffany weg te halen.”

We vroegen de Filipijnse organisatie meermaals om een reactie, maar zij weigerden elke commentaar. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.