Tien jaar Prikkel

Redactie KW

HOOGLEDE Dit jaar kunnen we drie dagen lang genieten van Prikkel. Op vrijdag krijgen we immers ‘Zilver Prik’ als extra dag.

Al tien jaar lang brengt Prikkel het beste van zichzelf. Op hun palmares staat zowat de volledige Belgische muzieksce van de afgelopen decennia. Dit bewijzen we door de tien jaargangen even op een rij te zetten.

2000 : Cool Stuff, Moony, Presence, Boogie Boy, J & F Band, The Occassional Band.

2001 : Red Zebra, Coco Jr., Geena Lisa and the All Stars, Elvis Kristus, C-Life, Presence.

2002 : Camden, Coco Jr. & Vibes Alive, Raymond vh Groenewoud, The Cops, Les Truttes.

2003 : Discobars, Orange Black, De Mens, Old Bastards, Soulbob, The Incredible Time Machine.

2004 : Swinnen, Monza, Les Truttes, Ketnet-Band, Amazing Beerhunters, Action in DC.

2005 : Lemon, Janez Detd, Daan, Kids Rock, Fuzz Buzz, Skyblasters, The Magical Flying Thunderbirds.

2006 : Camden, Leki, ‘t Hof van Commerce, Kids Rock, JinXS, The Wolfbanes, LesTruttes.

2007 : Mintzkov, Tom Helsen, Lalalover, John Watts (Fischer Z), A Brand, Kat & Kwaad, Red Star Bullets, Bon G.O.V., Killer Queen.

2008 : Woodface, Preuteleute, Balthazar, The Paranoiacs (met ingenieuze videoclip), Turbo Pascals feat. Tomas De Soete & Dave De Meyer; Jan Pladijs & Life Jeuk band, Toape Geraapte, Sofia Anessiadis, De Dolfijntjes XXL, De Nieuwe Snaar.

Vrijdag 21 augustus

Nu vrijdag kan je gratis naar Zilver Prik, met vanaf 14.30 uur optredens van Het Zingend Schip, waarbij vooral aandacht naar de plaatselijke kleppers Arnold Sercu en Bart Verhelle gaat, gevolgd door Nicole en Hugo, en afgesloten door Luc Steeno. Het festivalterrein opent om 14 uur.

Zaterdag 22 augustus

Op zaterdag zwaaien de deuren om 17 uur open om achtereenvolgens te genieten van Hautekiet & De Leeuw, The Occasional Band met zijn Gitse roots, Frank Vander linden m zijn groep De Mens, De Clement Peerens Explosition van Hugo Matthysen en tenslotte ‘DJ Fizz on the market’ met de Hoogleedse Leuvenaar Pieter Devisch en zijn copain Pieter De Landtsheer, die zaterdagnacht ook de jaarlijkse afterparty in Gulden Zonne verzorgen.

Zondag 23 augustus

Op zondag kan je vanaf 14.30 uur de marktplaats op, om onder andere te dansen met Tonya, mogelijks zelfs op het podium naast Tonya ! Velen kennen Tonya nog van ‘Hdoe maar mee’, het net niet winnende liedje van Eurosong for Kids 2003. Ondertussen is Tonya 14 jaar, en heeft ze een internationale muziekprijs op zak. Eind vorig jaar won ze het International Children’s Music Festival in Macedonimet het liedje ‘Dans Oh Yeah’. Dit winnend lied wordt Tonya’s nieuwste zomersingle waarmee ze zondag iedereen aan het dansen wil krijgen. Onder leiding van twee professionele dansdocenten kunnen de aanwezige kids en jongeren vanaf 15.30 uur tot 16.15 uur een intensieve dansinitiatie krijgen. Goed meedansen is de boodschap, want Tonya sluit de danslessen af met een spetterend optreden tot 17 uur en de beste dansers en danseressen uit het publiek mogen met haar mee op het podium dansen. Daarbovenop worden ze geschminkt tot echte dance-stars, en krijgen ze een leuke Tonya-prijs. Daar komt nog bij dat ze elk apart met Tonya op de foto mogen, die dan uitgeroepen wordt tot ‘Foto van de week’ en een hele week lang prijkt op de enige echte fansite van Tonya.

Na dit jong geweld is het de beurt aan Freddy De Vadder en de bende van Mide, gevolgd door ACtion in DC.

Willemsfonds

Willemsfonds staat op Prikkel met een stand met hamburgers. Je hebt keuze tussen de gewone broodjes met hamburger, maar je kan ook opteren voor een broodje Prikkel, een broodje Willemsfonds, een broodje Gitaar…

Tickets en info

Op vrijdag is het gratis, ook het kinderprogramma is gratis. Een weekendticket kost 20 euro in voorverkoop of 25 euro aan de deur. Een dagticket op zaterdag of zondag kost 15 euro in voorverkoop, 20 euro aan de deur. Voor jongeren tot 14 jaar is het doorlopend gratis. Tickets zijn verkrijgbaar in de verschillende voorverkoopadressen in Hooglede, Gits en Roeselare. Alles vindt plaats op het marktplein van Hooglede.

(Joost Decorte)

Meer info is steeds te vinden op www.prikkel-hooglede.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.