Tielt wil Vlaamse hoofdstad voor herdenking 70 jaar bevrijding worden

Redactie KW

We worden om de oren geslagen met 100 jaar Eerste Wereldoorlog, maar in 2014 is het ook exact 70 jaar geleden dat ons land werd bevrijd na de Tweede Wereldoorlog. Tielt wil dit groots herdenken.


Het is bijna 70 jaar geleden dat de geallieerden ons land herroverden van het Duitsland van Adolf Hitler. De Polen speelden daarin een belangrijke rol. Tielt wil dit herdenken en wil in september zelfs voor één dag de Vlaamse hoofdstad voor de herdenking van de bevrijding door de Polen worden. Vanaf zondag staat er een grootse tentoonstelling op poten in het cc Gildhof met honderden foto’s en zelfs originele outfits van Poolse soldaten.

Hoogetpunt moet zondag 7 september worden, op één dag na exact 70 jaar na de bevrijding van Tielt. Dan komen onder meer de Poolse ambassadeur in België en de Poolse vertegenwoordiger bij de Navo afgezakt naar Tielt voor een grote herdenkingsdag op de begraafplaats van Tielt en in het cc Gildhof. Die dag is er ook een verhalentocht door Tielt, een wandeltocht waarbij de bevrijding van naaldje tot draadje uit de doeken wordt gedaan.

(RDC-foto RDC)

Lees hierover ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.