Thuiszorgdiensten dringend op zoek naar personeel op Dag van de Verzorgende

Vzw's die thuiszorgdiensten aanbieden zijn dringend op zoek naar personeel. Dat bleek nog maar een tijdens de Dag van De Verzorgende.
Redactie KW

Vzw’s die thuiszorgdiensten aanbieden zijn dringend op zoek naar personeel. Dat blijkt nog maar eens op de Dag van De Verzorgende. Zowel Familiehulp als de vzw Solidariteit voor het Gezin zoeken geschikte medewerkers en organiseren zelf cursussen om nieuwe mensen aan te trekken. Ze mikken niet alleen op pas afgestudeerden maar ook op veertigers en vijftigers én mannen.

Bij Familiehulp werken in onze provincie alles samen 2.900 mensen, waarvan 1.500 verzorgenden. En er kunnen meteen 25 mensen aan de slag als ze dat willen. De vacatures raken moeilijk ingevuld, omdat veel mensen een verkeerd beeld hebben van de job. Maar een polyvalent verzorgende is veel meer dan een bejaardenhelper. “Het is zo dat de verzorgenden niet alleen bij bejaarden komen maar ook kraamzorg doen en ze ook psychosociale ondersteuning geven bij psychisch zieke mensen”, vertelt An De Coninck van Familiehulp.

De vzw “Solidariteit voor het gezin” heeft in onze provincie 1.000 mensen in dienst. Ze hebben pakweg 5.000 klanten. De vzw screent voortdurend nieuwe kandidaten en organiseert zelf cursussen. Een speciale Dag van de Verzorgende is voor hen een goeie zaak. “Ons personeel is heel belangrijk. Zij beslissen ook als er meer hulp moet komen. Het is goed dat ze eens in the picture komen. Want zoals in alle sociale sectoren zijn ze wat ondergewaardeerd denk ik”, zegt Virginie Rassalle van de vzw Solidariteit voor het Gezin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.