The Healthy People winnen BK barbecue

Het WK Barbecueën in Torhout lokte heel wat lekkerbekken.
Redactie KW

In Torhout heeft BBQ-team Matthias uit Gistel de titel van Belgisch Kampioen moeten afstaan aan een team uit Mechelen. Daar vond het BK barbecueën plaats. 36 teams uit heel Vlaanderen hebben eraan deelgenomen.

Met een stralende zon zijn de weersomstandigheden in Torhout alvast ideaal. Er staat dan ook veel op het spel voor de deelnemende teams: de titel van Belgisch Kampioen Barbecueën. De kandidaten moeten zich bewijzen met vijf verschillende gerechten: ondermeer een vis- en kipgerecht.

Tussen de bereiding van de keurgerechten door, laten de teams ook het talrijke publiek proeven van hun kunnen. Sommige teams hebben zelfs met een eigen muziekband voor extra animatie gezorgd.

Al blijft de kampioenentitel het belangrijkste doel van de middag. Zeker voor huidig Belgisch kampioen team Matthias uit Gistel. Ze laten niets aan het toeval over en rekenen op hun hi-techbarbecuestel.

Een 80-koppige jury van vakmensen en mediafiguren keurt alle gerechten met oog voor smaak en creativiteit. Daarbij blijken The Healthy People uit Mechelen de beste. Zij zijn Belgisch kampioen Barbecue. (Focus-WTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.