‘Thank God It’s Friday’ wint prijs op Mensenrechtenfestival in Argentinië

Redactie KW

Op het grootste Mensenrechtenfilmfestival van Zuid-Amerika kreeg documentairemaker Jan Beddegenoodts zowel de publieksprijs als de prijs voor korte en middellange voor ‘Thank God It’s Friday’. Kunstencentrum De Werf uit Brugge zette mee zijn schouders onder de realisatie van deze documentaire. Vorig seizoen stelden ze nog ‘A Taste of Freedom’ voor van Beddegenoodts.

In’ Thank God It’s Friday’ volgt Beddegenoodts het alledaagse leven in een Palestijnse dorp en een Israëlische nederzetting. Sinds drie jaar houden de Palestijnen elke vrijdag een protestmars die door het Israëlisch leger hardhandig wordt afgeweerd. Week na week escaleert de situatie met dodelijke slachtoffers tot gevolg.

De documentaire kreeg een speciale soundtrack mee, gerealiseerd door onder anderen Brent Vanneste van Steak Number Eight en Nathan Daems en Johannes Verschaeve van The Van Jets.

De documentaire gaat op 3 oktober in avant-première in De Werf. Na de film is er een concert met saxofonist Nathan Daems die in opdracht van De Werf de soundtrack voor deze docufilm schreef.

(N.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier