Terrassenreglement op Grote Markt Ieper wellicht soepeler

Redactie KW

Het ziet er naar uit dat er een versoepeling komt van het terrassenreglement op de Grote Markt van Ieper.

Horeca Ieper en Unizo Ieper hebben hierover vergaderd met een delegatie van het schepencollege. Alle drie de instanties spreken van een constructief gesprek. Een definitieve regeling is er nog niet, maar de standpunten zijn naar elkaar toegegroeid.

Definitief voorstel pas later

Unizo is geen voorstander om de terrassen op de Grote Markt het hele jaar door te laten staan, omdat dit niet interessant is voor de winkels op de Grote Markt, die dan ingesloten raken tussen de terrassen. Horeca Ieper kan zich vinden in een uitbreiding van het huidige reglement, zonder dat de terrassen het hele jaar door blijven staan. Nu mogen de terrassen op de Grote Markt geplaatst worden van Pasen tot 15 november. Hoeveel langer deze periode wordt, ligt nog niet vast. Dit zal nu eerst intern besproken worden binnen de dienst Lokale Economie, die een voorstel zal formuleren dat dan naar het schepencollege gaat. Vermoedelijk wordt een definitief voorstel op de gemeenteraad van begin mei voorgelegd.

Discussie

Het Ieperse terrassenreglement is al meerdere jaren een discussiepunt. Open Vld en SP.a hebben op de gemeenteraad al meermaals gevraagd om de terrassen op de Grote Markt het hele jaar door toe te laten.

(P.L./A.D.)

Terrassenreglement op Grote Markt Ieper wellicht soepeler

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten