Ter Deeve in de ban van renovaties

Redactie KW

Het OCMW van Meulebeke heeft grootse plannen. Niet alleen Bloemenhove wordt eerstdaags grondig aangepakt, nog tal van andere projecten staan op stapel binnen de muren van WZC Ter Deeve. OCMW-secretaris Tom Vanpoucke en voorzitter Luc Vullers lichten een tip van de sluier.

Om up-to-date te blijven en het comfort van bewoners, personeel en bezoekers te waarborgen, dringen investeringen zich op,” steekt OCMW-voorzitter Luc Vullers van wal. „Zo zijn er de ingrijpende veranderingen in de wijk Bloemenhove, maar daarnaast hebben we ook oog voor investeringen in eigen huis. Het meest in het oog springend is de realisatie van de centrale toegangsdeur die volledig geautomatiseerd werd. Ook de deur die uitgeeft op de tuin opent en sluit zich volledig automatisch tot grote tevredenheid van bewoners en bezoekers.”

Relightning

„Vanaf 15 oktober nemen we onze keuken onder handen. We kiezen er nog altijd voor om de maaltijden die we zowel in ons restaurant serveren als aan huis bezorgen, zelf klaar te maken. Op de eerste verdieping wordt de verpleegpost volledig vernieuwd en krijgen de gangen een grondige opschikbeurt, net als de leefzaal en de kinéruimte.

„Een ander deel van ons budget gaat naar de branddetectie in het volledige gebouw.”

„Het leeuwenaandeel van de investeringen in eigen huis komt op rekening van de relightning. We willen kost wat kost energiebesparend omspringen en om die reden nemen we nu alle lichtpunten in het gebouw onder handen. De tijd dat de lichten in de garage of in de kelders nachten en dagen bleven branden, is voorbij.”

(Luc Bouckhuyt)

Meer in Krant van West-Vlaanderen – De Weekbode editie Tielt van 5 september 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier