Teleblok krijgt steeds meer oproepen van studenten met stress

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Steeds meer studenten vinden de weg naar Teleblok, dat is een gratis telefoon-en chatlijn waar je terecht kan met studieproblemen. Het aantal studenten is zelfs verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bij Teleblok in Brugge zijn de lijnen momenteel afgesloten, want een eerste zware examenperiode is achter de rug. En wat blijkt, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar hebben twee keer zoveel studenten nood aan een luisterend oor in moeilijke tijden. Per telefoon, maar meer en meer ook online via de chat. De problemen waarmee studenten in examentijd mee worstelen, blijken ook meer dan vroeger psychologisch van aard: stress, faalangst en depressie. Studiegerelateerde onderwerpen verdwijnen naar de achtergrond.

Tele-onthaal

Mogelijk worstelden de twee West-Vlaamse jongeren die een tijdje vermist raakten, ook met stress door slechte schoolresultaten. Teleblok ligt momenteel stil, maar je kunt ook altijd terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106, 24 uur op 24, 7 op 7. Je kunt ook chatten via de website van Tele-onthaal .

Bekijk hier de reportage

(BS/DV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier